fbpx
Επικοινωνία

ΑΟΡΑΤΑ ΣΙΔΕΡΑΚΙΑ

Η σύγχρονη τεχνολογία προσφέρει πια στους ενήλικους που ακολουθούν ορθοδοντική θεραπεία, επιλογές υψηλής αισθητικής.

Η σύγχρονη τεχνολογία προσφέρει πια στους ενήλικους που ακολουθούν ορθοδοντική θεραπεία, επιλογές υψηλής αισθητικής. Στο ιατρείο μας προσφέρουμε θεραπεία με το αναγνωρισμένο διεθνώς σύστημα Invisalign (Invisible Aligners). Πρόκειται για διαφανείς, αφαιρούμενους νάρθηκες που δεν είναι ευδιάκριτοι όταν τους φοράτε και έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με τα σιδεράκια.

Οι νάρθηκες δημιουργούνται εξατομικευμένα για τον κάθε ασθενή, με χρήση της τεχνολογίας 3D μέσω ειδικού λογισμικού, ώστε να εξασφαλίζεται η άψογη εφαρμογή και η απόλυτη ακρίβεια του θεραπευτικού πλάνου.

Όπως και τα κλασικά σιδεράκια, ασκούν τις απαιτούμενες πιέσεις στα δόντια για να τα μετακινήσουν. Καθώς η θεραπεία εξελίσσεται, θα πρέπει να αλλάζετε τους νάρθηκες σε τακτά χρονικά διαστήματα. Όσον αφορά τις επισκέψεις στο ιατρείο, θα χρειαστούν μία ανά 6-8 εβδομάδες.

Για καλύτερα και ταχύτερα αποτελέσματα, συνιστάται να φοράτε τους νάρθηκες για 22 ώρες την ημέρα. Μπορείτε φυσικά να τους βγάζετε για την καθημερινή σας στοματική υγιεινή και για να απολαμβάνετε άνετα το φαγητό σας.

Πλεονεκτήματα

 • Είναι αόρατοι και πολύ δύσκολα καταλαβαίνει κάποιος ότι τους φοράτε
 • Πολύ εύκολοι στη χρήση
 • Ελάχιστος χρόνος προσαρμογής
 • Δεν προκαλούν ερεθισμό στα ούλα
 • Είναι κινητοί μηχανισμοί και μπορούν να αφαιρούνται από τον ίδιο τον ασθενή
 • Καθαρίζονται εύκολα
Τα μεταλλικά άγκιστρα, δηλαδή τα γνωστά μας «σιδεράκια», είναι η πιο συνηθισμένη μορφή ορθοδοντικής θεραπείας και απευθύνονται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες. Στα παιδιά η θεραπεία γίνεται συνήθως στην ηλικία μεταξύ 8 και 14 ετών. Το πότε ακριβώς θα αρχίσει η θεραπεία καθορίζεται πάντα από τον ειδικό.

Τα «σιδεράκια» αποτελούνται από μικρά μεταλλικά τμήματα (άγκιστρα) που τοποθετούνται στην μπροστινή επιφάνεια κάθε δοντιού. Συνδέονται μεταξύ τους με ένα ειδικό ορθοδοντικό σύρμα και με τη βοήθεια ελαστικών ή μεταλλικών προσδέσεων. Το σύρμα ασκεί ήπια, διαρκή και σταθερή πίεση στα δόντια και τα καθοδηγεί ώστε να μετακινηθούν στη σωστή τους θέση. Όσο προχωρά η θεραπεία, ρυθμίζουμε την πίεση μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πλεονεκτήματα

 • Είναι πολύ ανθεκτικά
 • Δίνουν τη δυνατότητα για ακριβείς κλινικούς χειρισμούς
 • Ενδείκνυνται για τα περισσότερα ορθοδοντικά προβλήματα
 • Είναι πολύ αποτελεσματικά
 • Τα σημερινά «σιδεράκια» είναι πιο μικρά και πιο διακριτικά από ποτέ
Τα γλωσσικά σιδεράκια είναι ένας ακόμα «αόρατος» τρόπος ορθοδοντικής θεραπείας μιας και τοποθετούνται στην πίσω πλευρά των δοντιών (τη λεγόμενη «γλωσσική») και έτσι δεν φαίνονται καθόλου.

Τα μεταλλικά στοιχεία κατασκευάζονται εξατομικευμένα με τη χρήση ψηφιακής τεχνολογίας, ενώ τα άγκιστρα είναι μικρότερα σε σχέση με παλιότερα προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση.

Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από το είδος του προβλήματος και την καλή συνεργασία του ασθενή. Πολύ σημαντικό είναι να καθαρίζετε σχολαστικά τα δόντια σας κατά τη θεραπεία με γλωσσικά σιδεράκια, παρά το γεγονός ότι η διαδικασία της στοματικής υγιεινής δυσκολεύει φορώντας τα.
Τα κεραμικά σιδεράκια λειτουργούν όπως και τα μεταλλικά, αλλά χάρη στο υλικό της κατασκευής τους είναι λιγότερο ορατά. Φτιάχνονται από κεραμικό υλικό, είτε διαφανές είτε στο χρώμα του δοντιού. Από το ίδιο υλικό μπορεί να είναι και τα σύρματα της συσκευής, προσφέροντας έτσι ακόμα καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα.

Τα σύγχρονα κεραμικά σιδεράκια είναι πολύ ανθεκτικά και πολύ δύσκολα «λεκιάζουν» λόγω της διατροφής.  Όπως και σε κάθε ορθοδοντικό μηχανισμό, χρειάζεται άψογη στοματική υγιεινή ώστε να αποτρέψουμε την τερηδόνα και τα περιοδοντικά προβλήματα που θα έθεταν σε κίνδυνο τη θεραπεία.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Στο Οδοντιατρικό Κέντρο μας, μέσω του πρωτοποριακού ενδοστοματικού σαρωτή Μedit i500 (scanner) μπορείτε να δείτε μια προεπισκόπηση του τελικού αισθητικού αποτελέσματος,του μελλοντικού σας χαμόγελου με την παραμικρή λεπτομέρεια, πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε οδοντιατρική υπηρεσία.
Ή πολυετής εμπειρία της Μαρίλης Φτούλη και των εξειδικευμένων συνεργατών της με την αποκλειστική ενασχόληση με οδοντιατρικές θεραπείες,σύγχρονες και ανώδυνες ,με προσοχή ακόμα και στη λεπτομέρεια σας εξασφαλίζουν ένα άριστο αποτέλεσμα.
Φιλοσοφία μας στο Μαρίλη Φτούλη και συνεργάτες είναι να δώσουμε ένα άψογο,αστραφτερό, υγιές και λειτουργικό χαμόγελο, βασιζόμενοι στην εξειδικευμένη εμπειρία και την υψηλής ποιότητας παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών.
Στο Πρότυπο Οδοντιατρείο μας οι θεραπευτικές μας προσεγγίσεις είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στο δικό σας πρόβλημα και εγγυώνται την πλήρη θεραπεία και αποκατάσταση από κάθε είδους οδοντιατρικές παθήσεις και με άμεση επιστροφή στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ