fbpx
Επικοινωνία

Μικροσκοπική ενδοδοντία

Μεταμόρφωση προσώπου με την Αισθητική Οδοντιατρική

Μικροσκοπική ενδοδοντία – Οδοντιατρικό μικροσκόπιο: Μια επαναστατική καινοτομία στην σύγχρονη οδοντιατρική. Η Μικροσκοπική Ενδοδοντία περιλαμβάνει τη χρήση οδοντιατρικού μικροσκοπίου και έχει ως σκοπό τη διάγνωση και θεραπεία ενδοδοντικών προβλημάτων σε όσο το δυνατόν πιο πρώιμο στάδιο, καθώς και την ελαχιστοποίηση της αφαίρεσης υγιούς οδοντικής δομής.

Το οδοντιατρικό μικροσκόπιο αποτελεί μια εκπληκτική τεχνολογική καινοτομία που μας παρέχει νέες διαγνωστικές και θεραπευτικές δυνατότητες στην Ενδοδοντία αλλά και τη σύγχρονη Οδοντιατρική γενικότερα.

Η χρήση του μικροσκοπίου είναι ήδη ευρέως διαδεδομένη σε ιατρικές ειδικότητες, όπως στην οφθαλμολογία, την ωτορινολαρυγγολογία, αγγειοχειρουργική και νευροχειρουργική, ενώ πρόσφατα έκανε την εμφάνισή του στην Οδοντιατρική, στα χέρια εξειδικευμένων γιατρών του Οδοντιατρικού κλάδου.

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε οδοντιατρικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και απόλυτης ακριβείας. Λιγότερο από 1% των οδοντιάτρων χρησιμοποιούν μικροσκόπιο! Επομένως, είναι τιμή για το ιατρείο μας, Oralis Dental Center, να ανήκει σε ένα από τα κέντρα, όπου εφαρμόζεται η μικροσκοπική οδοντιατρική.

Πιο συγκεκριμένα, στη κλινική μας διαθέτουμε το καινοτόμο μικροσκόπιο CJ-Optik FLEXION ADVANCED, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα στην Οδοντιατρική μας ομάδα εκτέλεσης μεγάλου εύρους οδοντιατρικών εργασιών πέραν της ενδοδοντικής, όπως

  • αισθητική οδοντιατρική
  • ενδοδοντία
  • διαγνωστική (Ανίχνευση καταγμάτων, ραγισμάτων, ιατρογενών συμβαμάτων)
  • περιοδοντολογία
  • εμφυτευματολογία
οδοντιατρικό μικροσκόπιο μικροσκοπική ενδοδοντία

Μικροσκοπική ενδοδοντία – Οδοντιατρικό μικροσκόπιο: Μια επαναστατική καινοτομία στην σύγχρονη οδοντιατρική

Τι κάνει το Οδοντιατρικό μικροσκόπιο και γιατί το χρησιμοποιούμε;

Όπως κάθε μικροσκόπιο άλλωστε, αποτελείται από μια σειρά διατεταγμένων φακών και κατόπτρων, οι οποίοι μεγεθύνουν το αντικείμενο που εξετάζουμε. Η χρήση του οδοντιατρικού μικροσκοπίου βελτιώνει αισθητά τις θεραπείες σχεδόν σε όλο το φάσμα της οδοντιατρικής, καθώς μπορούμε να διακρίνουμε λεπτομέρειες, τις οποίες το “γυμνό μάτι” ενδέχεται να παραλείψει. Η βελτίωση της ορατότητας με τη χρήση μικροσκοπίου είναι πολύ σημαντική για να εξασφαλίσουμε μια οδοντιατρική θεραπεία ακριβείας.

Η συμβολή του οδοντιατρικού μικροσκοπίου στις ενδοδοντικές θεραπείες (απονευρώσεις) είναι τεράστια καθώς βοηθάει στην εύρεση υπεράριθμων ριζικών σωλήνων ενός δοντιού (πχ ο δύσκολα ορατός με γυμνό μάτι 4ος ριζικός σωλήνας των πρώτων γομφίων της άνω γνάθου) και στην τρισδιάστατη, εις βάθος επισκόπηση των ανατομικών ιδιαιτεροτήτων των ριζών, γεγονός που συμβάλει στην επεξεργασία των ριζικών σωλήνων και στην έμφραξη τους.

Μικροσκοπική ενδοδοντία – Οδοντιατρικό μικροσκόπιο: Πλεονεκτήματα για τον ασθενή και τον ιατρό.

Όπως προαναφέραμε, το μεγάλο πλεονέκτημα που μας δίνει το οδοντιατρικό μικροσκόπιο είναι ότι μπορούμε να δούμε λεπτομέρειες, οι οποίες δεν είναι ευδιάκριτες με γυμνό μάτι, κάτι πολύ σημαντικό για να εξασφαλίσουμε μια οδοντιατρική θεραπεία ακριβείας!

Η αυξημένη οπτική λεπτομέρεια του οδοντιατρικού μικροσκοπίου μειώνει την ασάφεια στη διάγνωση, διευκολύνει τη λήψη αποφάσεων και την επιλογή της θεραπείας, ενώ παράλληλα, αυξάνει τον έλεγχο κατά την εφαρμογή της τελευταίας.

Επιτρέπει στον εξειδικευμένο οδοντίατρο να παράγει συντηρητικές αποκαταστάσεις με λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο και καλύτερη επούλωση των ιστών. Προσφέρει μεγαλύτερη άνεση, μειώνει το χρόνο εργασίας και δινει τη δυνατότητα αντιμετώπισης και θεραπείας εξειδικευμένων περιστατικών αποφεύγοντας την εξαγωγή. Τέλος, ελαχιστοποιεί την πιθανότητα αποτυχίας και την ανάγκη επανάληψης της θεραπειας.

Πιο συγκεκριμένα, η Μικροσκοπική Ενδοδοντία και γενικότερα η Μικροσκοπική Οδοντιατρική προσφέρει:

Αυξημένη οπτικοποίηση

Τα επίπεδα μεγέθυνσης ενός μικροσκοπίου κυμαίνονται από 4x – 40x, ενώ τα πιο εξελιγμένα μοντέλα (όπως το CJ-Optik FLEXION που διαθέτουμε στο ORALIS) διαθέτουν μια ομοαξονικη πηγή φωτός (π.χ LED). Με αυτό το τρόπο, παρέχεται πιστή απόδοση των χρωμάτων, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπεται ο ανεμπόδιστος, χωρίς σκιά φωτισμός του πεδίου εργασίας. Με την αυξημένη οπτικοποίηση:

  • Αυξάνεται το επίπεδο της αποτελεσματικότητας και της ακρίβειας στη διάγνωση και τη θεραπεία. Επιπλέον, η διάγνωση στα αρχικά στάδια της εξέλιξης της νόσου γίνεται εφικτή.
  • Το μεγαλύτερο επίπεδο ακρίβειας ελαχιστοποιεί την πιθανότητα εμφάνισης αποτυχιών και την ανάγκη επανάληψης της θεραπείας.
  • Προσφέρεται μεγαλύτερη άνεση στον ασθενή, λόγω των ελαφρύτερων κινήσεων του ιατρού, ειδικά εκείνου που έχει τη γνώση και την εμπειρία στο χειρισμό του μικροσκοπίου.
  • Οδηγούμαστε σε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και παραγωγικότητα, επειδή απαιτείται λιγότερος χρόνος για οπτική εξερεύνηση.

Ψηφιακές Δυνατότητες/ Τεκμηρίωση

Τα πιο σύγχρονα μικροσκόπια είναι εξοπλισμένα με ενσωματωμένες ψηφιακές συσκευές εγγραφής (π.χ μια φωτογραφική μηχανή ή / και βιντεοκάμερα). Με αυτόν τον τρόπο, ο Ενδοδοντολόγος, μπορεί να μοιραστεί με τους ασθενείς τις οπτικές παρατηρήσεις σε όλα τα στάδια, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από μια θεραπεία.

Το μικροσκόπιο γίνεται εξαιρετικό εργαλείο επικοινωνίας και εκπαίδευσης. Οι ασθενείς κατανοούν καλύτερα τα διαγνωστικά ευρήματα και την αναγκαιότητα εφαρμογής ορισμένων θεραπειών. Έτσι,

  • Οδηγούμαστε σε μεγαλύτερα ποσοστά αποδοχής του ενδεδειγμένου σχέδιου θεραπειας από τους ασθενείς σε πολύ λιγότερο χρόνο, εφόσον διαπιστώνουν ιδίοις όμμασιν και κατανοούν τι πρέπει να γίνει και γιατί.
  • Έχουμε αύξηση της αίσθησης ασφάλειας και του επιπέδου εμπιστοσυνης του ασθενούς, προς τον Ενδοδοντολόγο, ενώ μπορούν να λάβουν τα αρχεία της εκάστοτε θεραπείας μετά την ολοκλήρωσή της.
  • Αυξάνεται η αποδοτικότητα γιατί ο βοηθός είναι σε θέση να δει ακριβώς τι γίνεται κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας.

Βελτιωμένη εργονομία

  • Ο Ενδοδοντολόγος/ Γναθοχειρουργός/ Εμφυτευματολόγος/ Προσθετολόγος/ Γενικός Οδοντίατρος είναι σε θέση να εργάζεται με άνεση για μεγαλύτερο χρονικό διάστήμα, ολοκληρώνοντας τη θεραπεία σε μια επίσκεψη.
  • Η ανίχνευση καταγμάτων, ραγισμάτων και ιατρογενών συμβαμάτων (π.χ θραύση μικροεργαλείων) είναι πολύ ευκολότερη.
  • Ανακαλύπτονται ευκολότερα οι υπεράριθμοι ριζικοί σωλήνες ενός δοντιού, ενώ επισκοπούνται τρισδιάστατα και σε βάθος οι ανατομικές ιδιαιτεροτητες των ριζών, με σκοπό την επεξεργασία και την έμφραξη τους.
  • Στην επανάληψη ενδοδοντικών θεραπειών, η θεραπεία με μικροσκόπιο είναι ασυναγώνιστη. Η αφαίρεση των υλικών από τις δομές του δοντιού και των ριζών απαιτούν λεπτομερή επισκόπηση, διαφορετικά, τα μικρόβια παραμένουν προσκολλημένα μειώνοντας τις πιθανότητες επιτυχίας της θεραπείας.
  • Στην αφαίρεση αξόνων, στην αφαίρεση ή προσπέλαση θραυσμένων μικροεργαλείων, στην ακριβή τοποθέτηση βιουλικών και μοσχευμάτων στο κατάλληλο σημείο, η αρωγή του μικροσκόπιου είναι αναντικατάστατη.
  • Ασυναγώνιστη είναι η προσφορά του και στην μικροχειρουργική (ακροριζεκτομές). Οι επεμβάσεις γίνονται πιο συντηρητικές προσφέροντας ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου και καλύτερη επούλωση των ιστών.

Εν κατακλείδι δεν υπάρχει πεδίο στην οδοντιατρική (ενδοδοντία, επανορθωτική, περιοδοντολογία, χειρουργική παιδοδοντία, ακίνητη και κινητή προσθετική, στοματολογία, εμφυτευματολογία), που η βελτίωση της ορατότητας από το Οδοντιατρικό μικροσκόπιο να μην κάνει τη διαφορά στην ποιότητα της θεραπείας του οδοντιάτρου.

Στόχος του ιατρείου μας αποτελεί η παροχή υψηλής ποιότητας οδοντιατρικής περίθαλψης, εξατομικευμένα, για τις ανάγκες και επιθυμίες του κάθε ασθενή με τη χρήση των πιο εξελιγμένων μέσων.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Στο Οδοντιατρικό Κέντρο μας, μέσω του πρωτοποριακού ενδοστοματικού σαρωτή Μedit i500 (scanner) μπορείτε να δείτε μια προεπισκόπηση του τελικού αισθητικού αποτελέσματος,του μελλοντικού σας χαμόγελου με την παραμικρή λεπτομέρεια, πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε οδοντιατρική υπηρεσία.
Ή πολυετής εμπειρία της Μαρίλης Φτούλη και των εξειδικευμένων συνεργατών της με την αποκλειστική ενασχόληση με οδοντιατρικές θεραπείες,σύγχρονες και ανώδυνες ,με προσοχή ακόμα και στη λεπτομέρεια σας εξασφαλίζουν ένα άριστο αποτέλεσμα.
Φιλοσοφία μας στο Μαρίλη Φτούλη και συνεργάτες είναι να δώσουμε ένα άψογο,αστραφτερό, υγιές και λειτουργικό χαμόγελο, βασιζόμενοι στην εξειδικευμένη εμπειρία και την υψηλής ποιότητας παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών.
Στο Πρότυπο Οδοντιατρείο μας οι θεραπευτικές μας προσεγγίσεις είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στο δικό σας πρόβλημα και εγγυώνται την πλήρη θεραπεία και αποκατάσταση από κάθε είδους οδοντιατρικές παθήσεις και με άμεση επιστροφή στις καθημερινές σας δραστηριότητες.