fbpx
Επικοινωνία

ΟΨΕΙΣ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ

Οι όψεις πορσελάνης δεν αποκολλώνται, δεν σπάνε και δεν δυσχρωμούν με την πάροδο των ετών.

-20% Προσφορά Σεπτεμβρίου

Τι είναι οι όψεις πορσελάνης;

Οι όψεις πορσελάνης είναι πολύ λεπτές προσθετικές εργασίες, που συγκολλούνται στην εξωτερική επιφάνεια των μπροστινών συνήθως δοντιών βελτιώνοντας το σχήμα, το χρώμα τους αλλά και την θέση τους.
Πιο συγκεκριμένα, οι όψεις πορσελάνηςκατασκευάζονται από ένα κεραμικό υλικό πολύ πιο ανθεκτικό από τη σύνθετη ρητίνη καιμιμούνται οπτικά την επιφάνεια των αληθινών δοντιών με ανάγλυφα χαρακτηριστικά απολύτως όμοια με της φυσικής οδοντοφυΐας. Στα χέρια του ειδικευμένου οδοντοτεχνίτη είναι το κλειδί για ένα υπέροχο χαμόγελο!

Πότε χρησιμοποιούνται οι όψεις πορσελάνης;
Οι όψεις πορσελάνης αποτελούν την ιδανική λύση σε περιπτώσεις όπως:
 • Αποκατάσταση αποχρωματισμένων δοντιών (πχ δόντια με σφραγίσματα)
 • Αραιοδοντία, για να «κλείσουμε» τα κενά ανάμεσα στα δόντια
 • Αποκατάσταση στρεβλοφυίας και τοποθέτηση δοντιού στη σωστή φορά στο οδοντικό τόξο
 • Αλλαγή του σχήματος του υπάρχοντος δοντιού (π.χ. νανοδοντία, κάταγμα κοπτικού τριτημορίου)
 • Δημιουργία λευκού και αναλλοίωτου εκθαμβωτικού χαμόγελου

Πότε δεν χρησιμοποιούνται οι όψεις πορσελάνης;
Όψεις πορσελάνης δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν:
 • σε δόντι που έχει ήδη υποβληθεί σε οποιαδήποτε άλλη προσθετική εργασία
 • σε δόντι στο οποίο λείπει πολύ μεγάλο μέρος οδοντικής ουσίας
 • όταν η αλλαγή στην κλίση ή στην θέση του δοντιού προϋποθέτει σημαντική αφαίρεση της οδοντικής ουσίας του
 • σε ασθενείς με βρυγμό, ο οποίος συμβάλλει στην απώλεια οδοντικής ουσίας
 • Σε ασθενείς με περιοδοντικά προβλήματα
 
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των όψεων πορσελάνης;
Οι όψεις πορσελάνης:

 • Επιτρέπουν στα δόντια να δείχνουν υγιή και φυσικά
 • Χάρη στο υλικό τους προσφέρουν λαμπερό χαμόγελο και διαρκές αποτέλεσμα
 • Απαιτούν συνήθως ελάχιστη παρασκευή (τρόχισμα των υποκείμενων δοντιών)
 • Δεν απορροφούν χρωστικές ουσίεςαπό το στοματικό περιβάλλον
 • Είναι πολύ ανθεκτικές διατηρώντας αναλλοίωτο το αισθητικό αποτέλεσμα που προσφέρουν για αρκετά χρόνια

Ποια είναι η διαδικασία κατασκευής μιας όψης πορσελάνης;
Αφού συζητήσετε με τον οδοντίατρο τις αισθητικές σας ανησυχίες και αποφασίσετε να προχωρήσουμε στην κατασκευή μιας όψης πορσελάνης, η διαδικασία ολοκληρώνεται σε 2 με 3 ραντεβού και είναι η παρακάτω:
 • Αρχικά πραγματοποιείται ελαφρύς τροχισμός των δοντιών και αφαιρείται ελάχιστη ποσότητα οδοντικής ουσίας για να δημιουργηθεί χώρος για την φλούδα πορσελάνης. Η προετοιμασία του δοντιού μπορεί να πραγματοποιηθεί με τοπική αναισθησία, ώστε να μην αισθάνεστε καμία ενόχληση.
 • Έπειτα προχωρούμε στη λήψη αποτυπώματος με τεχνολογία CAD/CAM & Ψηφιακό Σχεδιασμό Χαμόγελου στην επιφάνεια του δοντιού, πάνω στο οποίο κατασκευάζεται μια πολύ λεπτή φλούδα πορσελάνης κα ιτοποθετούμε στον ασθενή προσωρινές όψεις ρητίνης.
 • Στη τελευταίο ραντεβού βγάζουμε τις προσωρινές όψεις και προχωρούμε στη δοκιμή της όψης πορσελάνης για να βεβαιωθούμε πως ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις μας. Έπειτα την συγκολλούμε στην θέση της με ειδική κονία, καθαρίζουμε τις περίσσειες των συγκολλητικών και ελέγχουμε τη σύγκλειση.
 
Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν;
Αποκατάσταση δυσχρωμίας, αλλαγή του σχήματος και της θέσης ενός δοντιού, χωρίς μεγάλη οικονομική επιβάρυνση, μπορούμε να έχουμε με τις όψεις σύνθετης ρητίνης ή αλλιώς bonding. Απλώς έχουν μεγαλύτερο ποσοστό θραύσης σε σχέση με τις όψεις πορσελάνης. Στις περιπτώσεις που ένα πρόσθιο δόντι εμφανίζει σημαντική απώλεια οδοντικής ουσίας, τότε συνιστούμε την αποκατάσταση του με ολοκεραμική στεφάνη (θήκη).

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Στο Οδοντιατρικό Κέντρο μας, μέσω του πρωτοποριακού ενδοστοματικού σαρωτή Μedit i500 (scanner) μπορείτε να δείτε μια προεπισκόπηση του τελικού αισθητικού αποτελέσματος,του μελλοντικού σας χαμόγελου με την παραμικρή λεπτομέρεια, πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε οδοντιατρική υπηρεσία.
Ή πολυετής εμπειρία της Μαρίλης Φτούλη και των εξειδικευμένων συνεργατών της με την αποκλειστική ενασχόληση με οδοντιατρικές θεραπείες,σύγχρονες και ανώδυνες ,με προσοχή ακόμα και στη λεπτομέρεια σας εξασφαλίζουν ένα άριστο αποτέλεσμα.
Φιλοσοφία μας στο Μαρίλη Φτούλη και συνεργάτες είναι να δώσουμε ένα άψογο,αστραφτερό, υγιές και λειτουργικό χαμόγελο, βασιζόμενοι στην εξειδικευμένη εμπειρία και την υψηλής ποιότητας παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών.
Στο Πρότυπο Οδοντιατρείο μας οι θεραπευτικές μας προσεγγίσεις είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στο δικό σας πρόβλημα και εγγυώνται την πλήρη θεραπεία και αποκατάσταση από κάθε είδους οδοντιατρικές παθήσεις και με άμεση επιστροφή στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ