Μη μεταλλικά οδοντικά εμφυτεύματα - Drftouli.gr
Επικοινωνία

ΜΗ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΟΔΟΝΤΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ

Τα ισοελαστικά οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν μη μεταλλικά εμφυτεύματα κατασκευασμένα από peek, ένα υλικό απολύτως βιοσυμβατό το οποίο μιμείται τις μηχανικές ιδιότητες του οστού των γνάθων.

peek-1-300x231Τα ισοελαστικά οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν μη μεταλλικά εμφυτεύματα κατασκευασμένα από peek, ένα υλικό απολύτως βιοσυμβατό το οποίο μιμείται τις μηχανικές ιδιότητες του οστού των γνάθων. Το peek αποτελεί επίσης ένα υλικό ατοξικό και οστεοενσωμτούμενο το οποίο χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο όχι μόνο στη γναθοχειρουργική αλλά και στην ορθοπεδική και στη νευροχειρουργική.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή μέθοδο κατά την οποία δεν χρησιμοποιούνται μεταλλικά εμφυτεύματα, αλλά εμφυτεύματα από peek. Η μορφολογία των εμφυτευμάτων αυτών είναι τέτοια που επιτρέπει την τοποθέτηση τους σε περιπτώσεις με μειωμένο οστικό υπόβαθρο, αποφεύγοντας τις οστικές μεταμοσχεύσεις όπως την ανύψωση ιγμορείου ή την τοποθέτηση οστικών block.
Τα βασικότερα πλεονεκτήματα των ισοελαστικών οδοντικών εμφυτευμάτων από peek σε σχέση με άλλα εμφυτεύματα, όπως τα εμφυτεύματα τιτανίου, είναι:

  1. Ο δείκτης ελαστικότητας των ισοελαστικών οδοντικών εμφυτευμάτων είναι παρόμοιος με αυτόν του οστού. Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς επιτρέπει την καλύτερη κατανομή των πιέσεων στην οστική μάζα και συνεπώς την αποφυγή σημείων υπερπίεσης και απώλειας οστού.
  2. Υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης του σχήματος του εμφυτεύματος με βάση την περιοχή όπου θα τοποθετηθεί. Έτσι, τροποποιώντας το εμφύτευμα μπορούμε να παρακάμψουμε τυχόν ανατομικές δυσκολίες όπως ανύψωση ιγμορείου κ.α.
  3. Τα μη μεταλλικά οδοντικά εμφυτεύματα από peek χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερη αντοχή.
  4. Η επιφάνεια αυτού του υλικού είναι λιγότερο φιλική στην προσκόλληση μικροβίων σε σχέση με το τιτάνιο και λόγω της ελαστικότητας του υλικού τα εμφυτεύματα αυτά μπορούν να συνδυαστούν τόσο με φυσικά δόντια όσο και με τυχόν προϋπάρχοντα εμφυτεύματα τιτανίου.
Τέλος, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι τα ισοελαστικά οδοντικά εμφυτεύματα από peek χρειάζονται λιγότερο χρόνο αποκατάστασηςλιγότερη ταλαιπωρία εφόσον αποφεύγονται επιπρόσθετες επεμβάσεις ενώ χαρακτηρίζεται από χαμηλότερο συνολικό κόστος και υψηλά ποσοστά επιτυχίας.

ΟΔΟΝΤΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Στο Οδοντιατρικό Κέντρο μας, μέσω του πρωτοποριακού ενδοστοματικού σαρωτή Μedit i500 (scanner) μπορείτε να δείτε μια προεπισκόπηση του τελικού αισθητικού αποτελέσματος,του μελλοντικού σας χαμόγελου με την παραμικρή λεπτομέρεια, πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε οδοντιατρική υπηρεσία.
Ή πολυετής εμπειρία της Μαρίλης Φτούλη και των εξειδικευμένων συνεργατών της με την αποκλειστική ενασχόληση με οδοντιατρικές θεραπείες,σύγχρονες και ανώδυνες ,με προσοχή ακόμα και στη λεπτομέρεια σας εξασφαλίζουν ένα άριστο αποτέλεσμα.
Φιλοσοφία μας στο Μαρίλη Φτούλη και συνεργάτες είναι να δώσουμε ένα άψογο,αστραφτερό, υγιές και λειτουργικό χαμόγελο, βασιζόμενοι στην εξειδικευμένη εμπειρία και την υψηλής ποιότητας παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών.
Στο Πρότυπο Οδοντιατρείο μας οι θεραπευτικές μας προσεγγίσεις είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στο δικό σας πρόβλημα και εγγυώνται την πλήρη θεραπεία και αποκατάσταση από κάθε είδους οδοντιατρικές παθήσεις και με άμεση επιστροφή στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ