fbpx
Επικοινωνία

ΠΑΙΔΟΔΟΝΤΟΙΑΤΡΙΚΗ

Ο τακτικός έλεγχος στα παιδιά είναι πολύ σημαντικός για την εξέλιξη της στοματικής τους υγείας.

Ο τακτικός έλεγχος στα παιδιά είναι πολύ σημαντικός για την εξέλιξη της στοματικής τους υγείας. Οι γονείς κατατοπίζονται διεξοδικά για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν, τα τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν μελλοντικά και τις προληπτικές ενέργειες που ίσως χρειαστούν.
Η πρώτη επίσκεψη στον οδοντίατρο πρέπει να γίνεται όταν το μωρό συμπληρώσει το πρώτο του έτος ή και νωρίτερα μόλις αναδυθεί το πρώτο δοντάκι. Τα πρώτα δοντάκια του παιδιού (τα νεογιλά) είναι πολύ σημαντικά για τη μετέπειτα στοματική του υγεία, καθώς:

  • Διατηρούν τον απαιτούμενο χώρο, προκειμένου τα μόνιμα δόντια να ανατείλουν στη σωστή θέση και με τη σωστή φορά
  • Βοηθούν την ομαλή ανάπτυξη των γναθικών οστών και μυών
  • Διευκολύνουν τη μάσηση και την άρθρωση του παιδιού όταν αρχίσει να μιλά
  • Ενδεχόμενη εμφάνιση τερηδόνας προκαλεί συχνά πόνο, πυρετό και είναι φυσικά μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία για το παιδί

Ο επόμενος έλεγχος πρέπει να γίνει στο 3 έτος για να έχει πρώτα ολοκληρωθεί η νεογιλή οδοντοφυΐα. Μετά μπορεί το παιδί να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα επανέλεγχων για τη σωστή πρόληψη και υγεία των δοντιών
Η εξέταση σε κάθε επίσκεψη γίνεται διακριτικά και με τη μορφή παιχνιδιού. Έτσι το παιδί εξοικειώνεται με τον οδοντίατρο και το χώρο του ιατρείου ώστε να αισθανθεί ότι είχε μια ευχάριστη εμπειρία.
  • Αφαίρεση τερηδόνας
Διάφορες συνήθειες του παιδιού και η ελλιπής στοματική υγιεινή προκαλούν συχνά τερηδόνα στα νεογιλά δόντια. Αφαιρούμε την τερηδόνα και σφραγίζουμε το δόντι με υλικό σχεδιασμένο ειδικά για τα παιδιά.

  • Ενδοδοντική θεραπεία
Τα παιδικά δόντια είναι πιο λεπτά από τα μόνιμα και άρα πιο ευπαθή στην τερηδόνα. Αν αυτή έχει προχωρήσει αρκετά αλλά όχι μέχρι τις ρίζες, τότε κάνουμε ένα είδος απονεύρωσης. Φυσικά, δεν είναι ίδια με την απονεύρωση που γίνεται στους ενήλικες, γιατί αυτό θα ήταν ταλαιπωρία για το παιδί. Έτσι σώζουμε το νεογιλό δόντι μέχρι να πέσει φυσιολογικά και να ανατείλει το μόνιμο.

  • Προληπτικές καλύψεις (Sealants)
Για να προστατεύσουμε τα  μόνιμα δοντάκια των παιδιών από την τερηδόνα καλύπτουμε με ειδικό υλικό τις φυσικές οπές ή σχισμές στην επιφάνεια των πίσω δοντιών. Έτσι αποτρέπουμε τη συσσώρευση υπολειμμάτων των τροφών, μικροβίων και τη δημιουργία τερηδόνας σε αυτά τα βαθύτερα σημεία, που είναι επιρρεπή στη δημιουργία της.

  • Φθορίωση
Γίνεται με ειδικό, φθοριούχο gel με ευχάριστη γεύση για τα παιδιά, που καταστέλλει τη δράση των μικροβίων και προστατεύει από την τερηδόνα. Είναι πολύ εύκολη και εντελώς ανώδυνη διαδικασία

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Στο Οδοντιατρικό Κέντρο μας, μέσω του πρωτοποριακού ενδοστοματικού σαρωτή Μedit i500 (scanner) μπορείτε να δείτε μια προεπισκόπηση του τελικού αισθητικού αποτελέσματος,του μελλοντικού σας χαμόγελου με την παραμικρή λεπτομέρεια, πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε οδοντιατρική υπηρεσία.
Ή πολυετής εμπειρία της Μαρίλης Φτούλη και των εξειδικευμένων συνεργατών της με την αποκλειστική ενασχόληση με οδοντιατρικές θεραπείες,σύγχρονες και ανώδυνες ,με προσοχή ακόμα και στη λεπτομέρεια σας εξασφαλίζουν ένα άριστο αποτέλεσμα.
Φιλοσοφία μας στο Μαρίλη Φτούλη και συνεργάτες είναι να δώσουμε ένα άψογο,αστραφτερό, υγιές και λειτουργικό χαμόγελο, βασιζόμενοι στην εξειδικευμένη εμπειρία και την υψηλής ποιότητας παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών.
Στο Πρότυπο Οδοντιατρείο μας οι θεραπευτικές μας προσεγγίσεις είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στο δικό σας πρόβλημα και εγγυώνται την πλήρη θεραπεία και αποκατάσταση από κάθε είδους οδοντιατρικές παθήσεις και με άμεση επιστροφή στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ