fbpx
Επικοινωνία

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

Αποκτήστε ένα λαμπερό χαμόγελο με τέλεια αισθητική και κερδίστε τους άλλους.

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

Το ζήτημα του ωραίου (κάλλος) έχει αποτελέσει αντικείμενο φιλοσοφικής σκέψης από την αρχαιότητα, πάγιο αντικείμενο ανταλλαγής απόψεων σε κάθε κοινωνία και μόνιμη αναζήτηση των καλλιτεχνών ανά τους αιώνες.

Ο άνθρωπος έλκεται και αναζητά αέναα το ωραίο μέσω κάθε αίσθησης του, εξού και ο όρος ¨αισθητική¨, δηλαδή η εμπειρία που προσλαμβάνουμε μέσω των αισθήσεων μας.

Βασικές αρχές του ωραίου φαίνεται να είναι η αρμονία, η συμμετρία, η τάξη και ταυτόχρονα η ποικιλία, οι αντιθέσεις, οι εκπλήξεις, η γοητεία και ενίοτε η υπέρβαση των κανόνων.

Μια τέτοια ολιστική εμπειρία του ωραίου επιδιώκουμε και μέσω της ¨αισθητικής οδοντιατρικής¨, με την ανοικοδόμηση υγιών, αρμονικών, φυσικά φωτεινών χαμόγελων.

Ένα τέτοιο χαμόγελο λειτουργεί ευεργετικά πολυεπίπεδα.

Ενισχύει την αυτοπεποίθηση μας, την εξωστρέφεια, την σιγουριά, την γοητεία μας. Βελτιώνει άμεσα και θεαματικά την εικόνα που προσλαμβάνουν οι γύρω μας από το άτομο μας. Δεν υπάρχει πιο σπουδαία αισθητική παρέμβαση πάνω μας από αυτήν που αφορά το χαμόγελο μας !!!

Νέες τεχνικές εξατομίκευσης, κεραμικά υλικά, ψηφιακός σχεδιασμός διαχείριση των ούλων αλλά και των πέριξ του στόματος μαλακών ιστών μπορούν πλέον να μας χαρίσουν αυτό που ο καθένας μας αξίζει. Υγεία και αισθητική καθώς το ένα συνεργάζεται απόλυτα με το άλλο.

Στο ιατρείο μας η αισθητική οδοντιατρική δεν αποτελεί ειδική παροχή καθώς σε όλους τους ασθενείς εφαρμόζονται με τον ίδιο ζήλο οι αρχές , τεχνικές και υλικά αισθητικής οδοντιατρικής . Είτε πρόκειται για μία έμφραξη, είτε για μία γέφυρα , είτε για την αποκατάσταση ολόκληρου του στόματος (makeover) .

Για να διασφαλιστεί η επιτυχημένη παρέμβαση δεν αρκούν απλώς τα υλικά νέας τεχνολογίας με τις ενισχυμένες μηχανικές τους ιδιότητες (αντοχή) και τα ιδιαίτερα εντυπωσιακά επίπεδα βιομιμητισμού (φυσικότητας) που εμφανίζουν . Ούτε φυσικά η λεύκανση αυτή καθ’ εαυτή από μόνη της . Όλα αυτά ενορχηστρώνονται με την χρήση ψηφιακής τεχνολογίας (ενδοστοματικό scanner και πρόγραμμα σχεδιασμού DigitalSmileDesign) , ώστε το σχέδιο θεραπείας να μπορεί να συζητηθεί, να σχεδιαστεί ενδελεχώς και μεθοδικά χωρίς ασάφειες και σκοτεινά σημεία. Έτσι μπορούμε να έχουμε ένα εντελώς προβλεπόμενο  αποτέλεσμα που εκπληρώνει τις επιθυμίες της αισθητικής στο έπακρον .

Το σχέδιο θεραπείας καταστρώνεται έπειτα από ψηφιακή μελέτη και ανάλυση των ιδιαιτεροτήτων, των επιλογών και επιθυμιών. Μέσω ειδικού προγράμματος σχεδιασμού και τρισδιάστατης απεικόνισης (DigitalSmileDesign) το αποτέλεσμα είναι εντελώς προβλεπόμενο, χωρίς εκπλήξεις.
Ειδικό πρόγραμμα τρισδιάστατης απεικόνισής παρέχει οπτικοποίηση του τελικού αποτελέσματος .

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Πριν από οποιαδήποτε προσθετική αποκατάσταση και αισθητική παρέμβαση είναι απαραίτητο να έχει προηγηθεί καθαρισμός, χαρτογράφηση όλων των δοντιών και φυσικά αντιμετώπιση θεμάτων παθολογίας τόσο των δοντιών όσο και των πέριξ των δοντιών ιστών (περιοδόντιο) .

Βλάβες τερηδόνας, ουλίτιδας και περιοδοντίτιδας αντιμετωπίζονται θεραπευτικά νωρίτερα. Είναι αδύνατον να προχωρήσουμε σε αποτυπώματα (συμβατικά και ψηφιακά) εάν τα ούλα φλεγμαίνουν, είναι διογκωμένα και αιμορραγικά. Αθεράπευτη περιοδοντική νόσος ή βλάβες σχετιζόμενες με τις ρίζες των δοντιών επίσης θεραπεύονται προγενέστερα ώστε να μην χρειαστεί εκ των υστέρων να ανοίξουμε τρύπες στην προσθετική μας είτε συμβατικά είτε με την χρήση laser .

Πιθανώς λοιπόν να μην μπορεί να ξεκινήσει άμεσα η αποκατάσταση του οδοντικού φραγμού εφόσον περιμένουμε  να ολοκληρωθεί η επούλωση των ούλων . Κακότεχνες παλιές προσθετικές εργασίες που επιβαρύνουν το περιοδόντιο απομακρύνονται και αντικαθίστανται από νέες, έστω προσωρινέ , ώστε να διασφαλιστεί το αποτέλεσμα της θεραπείας των ούλων και η αναδρομή της περιοδοντικής νόσου .

Σε προγενέστερο στάδιο λύνονται επίσης θέματα που αφορούν ένα ανεπιθύμητο ουλικό χαμόγελο. Πρόκειται για περιπτώσεις ¨πληθωρικά¨ ασθενών με ούλα που δεσπόζουν σε υπερθετικό βαθμό στο κάδρο του χαμόγελου και επιθυμούν την  ελάττωση των διαστάσεων τους και την επαναφορά ιδανικών αναλογιών μήκους και πλάτους των δοντιών. Ειδικός ψηφιακός σχεδιασμός και σε αυτήν την περίπτωση οδηγεί τον εξειδικευμένο περιοδοντολόγο στην διαχείριση των ούλων είτε αυτού καθ’ εαυτού είτε και του υποκείμενου οστού εάν κρίνεται απαραίτητο.

Αντιστοίχως η λεύκανση είναι καλό να προηγείται των προσθετικών εργασιών . Η επιλογή της τελικής απόχρωσης και η καταγραφή του επιμέρους ειδικού χαρακτηριστικού των δοντιών (διαφάνειες , μικρομορφολογικά  χαρακτηριστικά) είναι πολύ σημαντική διαδικασία και γίνεται μετά την χρωματική σταθεροποίηση του χαμόγελου ώστε να μην υπάρχουν καθόλου αποκλίσεις από τα γειτονικά μας δόντια .

Σε κάθε περίπτωση υγεία, λειτουργία και αισθητική είναι το τρίπτυχο που εξασφαλίζει την επιτυχία του αποτελέσματος .

Λεύκανση

Eίναι ένας σχετικά οικονομικός, ασφαλής τρόπος να αλλάξουμε την απόχρωση των δοντιών μας. Απευθύνεται ιδιαιτέρως σε ανθρώπους που κατακλύζονται από χρωστικές (καφές, τσιγάρο) και όταν εφαρμόζεται σωστά αποδίδει ένα μακροχρόνια φωτεινό αποτέλεσμα. Συνήθως απαιτείται συνδυασμός των μεθόδων του ιατρείου (laser) με χρήση ειδικών ναρθήκων λεύκανσης στο σπίτι για μικρότερο ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ανάλογα με τις ανάγκες μας. Δεν μπορεί να πραγματοποιηθει λεύκανση σε δόντια που φέρουν τερηδόνα ή σε περιοδοντικούς ιστούς που νοσούν.
Γέφυρες με σκελετό Ζιρκονίας

Σε αντιδιαστολή με τις μεταλλοκεραμικές γέφυρες, οι γέφυρες αυτές έχουν σκελετό από ζιρκονία, εξασφαλίζοντας άριστα αισθητικά αποτελέσματα.
Διαμόρφωση ούλων

Γίνεται συνήθως στις περιπτώσεις ασθενών όπου τα ούλα καλύπτουν μεγαλύτερο μέρος του δοντιού από όσο θα θέλαμε κάνοντας τα δόντια να φαίνονται κοντά
Κοσμήματα Ούλων (Strass)

Δ ιακοσμητικά στρασάκια δοντιών. Ένα όμορφο χαμόγελο μπορεί να λάμψει ακόμα πιο πολύ με τα επικολλούμενα διακοσμητικά στρασάκια δοντιών. Αποτελεί μια καλαίσθητη και ακίνδυνη επέμβαση χωρίς να χρειάζεται τρόχισμα.

Τα διακοσμητικά στρασάκια επικολλούνται εύκολα, με την τεχνική της αδροποίησης, συνήθως στον κυνόδοντα. Επιπρόσθετα γίνεται η χρήση συγκολλητικού παράγοντα και ρευστής φωτοπολυμεριζόμενης σύνθετης ρητίνης.

Τα στρασάκια αφαιρούνται εύκολα;

Τα στρασάκια αφαιρούνται πολύ εύκολα από τον οδοντίατρο όποτε το επιθυμήσει ο πελάτης.

Πόση διάρκεια ζωής έχουν;

Έχουν διάρκεια ζωής από 6 μήνες έως 2 χρόνια.

Το οδοντικό στρας κολλάει σε θήκες από πορσελάνη;

Η εφαρμογή μπορεί να γίνει μόνο στα φυσικά δόντια.

Τι θα συμβεί αν το στρας ξεκολλήσει και το καταπιώ;

Θα απορριφθεί με τον «φυσικό τρόπο» μιας και τα οδοντιατρικά στρας είναι μικροσκοπικοί κρύσταλλοι από γυαλί ή χρυσό και δεν έχουν αιχμηρές γωνίες.

Το στρασάκι στο δόντι, εμποδίζει το βούρτσισμα των δοντιών;

Όχι, όμως συνίσταται προσοχή στο βούρτσισμα και να μην χρησιμοποιείται ηλεκτρική οδοντόβουρτσα για τις πρώτες 24 ώρες μετά την τοποθέτηση.
Όψεις Ρητίνης

Tι είναι οι όψεις ρητίνης ή αλλιώς bonding;  Μπορούμε να έχουμε όμορφα και ίσια δόντια χωρίς μεγάλη οικονομική επιβάρυνση; Με τις όψεις ρητίνης ή αλλιώς bonding είναι εφικτό! Οι όψεις ρητίνης είναι λεπτά στρώματα ρητινώδους υλικού (άσπρο σφράγισμα), τα οποία καλύπτουν το μπροστινό μέρος του δοντιού, αφήνοντας το πίσω ελεύθερο για οποιαδήποτε άλλη οδοντιατρική εργασία χρειαστεί μελλοντικά.

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι ασθενείς προτιμούν τις όψεις ρητίνης σε σχέση με τις όψεις πορσελάνης, καθώς θεωρούνται ως η λιγότερο αισθητική επεμβατική μέθοδος. Με αυτή τη μέθοδο τα δόντια χρειάζονται ελάχιστο, έως καθόλου, τρόχισμα ώστε να γίνει η τοποθέτηση, αλλά και οικονομικά είναι η λιγότερο δαπανηρή.

Πού μπορούν να εφαρμοστούν οι όψεις ρητίνης;

 • σε δόντια που έχουν πολλά και εκτεταμένα σφραγίσματα
 • σε δόντια μικρά ή σε δόντια σπασμένα
 • σε δόντια που είναι αραιά (για να κλείσουμε το κενό)
 • σε δόντια με αποτριβές
 • σε στραβά δόντια (σε ορισμένες μόνο περιπτώσεις) όπου ο ασθενής δε επιθυμεί να υποβληθεί σε ορθοδοντική θεραπεία
 • για την αλλαγή του χρώματος των δοντιών


Ποια είναι η διαδικασία δημιουργίας των όψεων ρητίνης;

Η ολοκλήρωση των όψεων ρητίνης πραγματοποιείται σε ένα μόνο ραντεβού. Για 6-10 δόντια ο χρόνος που απαιτείται είναι περίπου 2 με 3 ώρες. Πριν την τοποθέτηση των όψεων ρητίνης συνίσταται ο οδοντικός καθαρισμός για τη σωστή υγιεινή της στοματικής κοιλότητας του ασθενούς.

Η διαδικασία δημιουργίας όψεων ρητίνης ξεκινάει με την παρασκευή των δοντιών, η οποία απαιτεί ένα ελάχιστο τρόχισμα του σμάλτου, ώστε να γίνουν πιο «τραχιά» και να κολλήσει σωστά η ρητίνη. Σε περιπτώσεις όπου το ένα δόντι υπερκαλύπτει το άλλο, ή υπάρχει κλίση των δοντιών προς τα έξω, τροχίζουμε τα δόντια λίγο παραπάνω για να τα φέρουμε στη σωστή θέση. Στη συνέχεια, τοποθετείται ειδικό οξύ ώστε να ανοίξουν οι πόροι και να κολλήσει καλά η ρητίνη.

Έπειτα τοποθετείται με το πινελάκι ο Συγκολλητικός (υλικό που προσομοιάζει με κόλλα) και τέλος, η ρητίνη εφαρμόζεται σε στρώματα και γυαλίζεται  δίνοντας μας το τελικό αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν υπάρχει έντονη κλίση προς τα έξω ή οποιαδήποτε άλλη δυσαναλογία, προτείνουμε ως συμπληρωματική λύση την ορθοδοντική θεραπεία Invisalign (αόρατα μασελάκια), ώστε να πλησιάσουμε όσο το δυνατόν γίνεται τις κατάλληλες θέσεις στα δόντια και οι όψεις ρητίνης να τοποθετηθούν συμμετρικά.

Πόσο κρατάνε οι όψεις ρητίνης;

Ανάλογα με τις συνήθειες και τον βαθμό τήρησης εκ μέρους μας της στοματικής υγιεινής, ο χρόνος ζωής των όψεων ρητίνης κυμαίνεται από 5 έως 15 χρόνια. Κάθε 6 με 10 μήνες χρειάζονται γυάλισμα και συντήρηση με έναν απλό καθαρισμό από τον οδοντίατρο ώστε να διατηρούν την αρχική τους ομορφιά. Σε περίπτωση θραύσης σε κάποιο σημείο η επισκευή είναι πολύ εύκολη και γρήγορη με την τοποθέτηση μίας καινούριας ρητίνης στο σημείο εκείνο.

Τα πλεονεκτήματα των όψεων ρητίνης:
 • Άμεση και ταχύτατη αποκατάσταση
 • Αποτελούν την οικονομικότερη λύση αισθητικής αποκατάστασης
 • Η επισκευή τους σε περίπτωση προβλήματος είναι γρήγορη και εύκολη
 • ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες
Τα μειονεκτήματα των όψεων ρητίνης:
 • Σε σχέση με τις όψεις πορσελάνης έχουν μεγαλύτερο ποσοστό θραύσης
 • Χρειάζονται συνήθως γυάλισμα και μικρές διορθώσεις από τον οδοντίατρο περίπου κάθε 6-10 μήνες
 • με την πάροδο του χρόνου οι ρητίνες χάνουν το αρχικό τους χρώμα και ίσως χρειαστούν αντικατάσταση

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Στο Οδοντιατρικό Κέντρο μας, μέσω του πρωτοποριακού ενδοστοματικού σαρωτή Μedit i500 (scanner) μπορείτε να δείτε μια προεπισκόπηση του τελικού αισθητικού αποτελέσματος,του μελλοντικού σας χαμόγελου με την παραμικρή λεπτομέρεια, πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε οδοντιατρική υπηρεσία.
Ή πολυετής εμπειρία της Μαρίλης Φτούλη και των εξειδικευμένων συνεργατών της με την αποκλειστική ενασχόληση με οδοντιατρικές θεραπείες,σύγχρονες και ανώδυνες ,με προσοχή ακόμα και στη λεπτομέρεια σας εξασφαλίζουν ένα άριστο αποτέλεσμα.
Φιλοσοφία μας στο Μαρίλη Φτούλη και συνεργάτες είναι να δώσουμε ένα άψογο,αστραφτερό, υγιές και λειτουργικό χαμόγελο, βασιζόμενοι στην εξειδικευμένη εμπειρία και την υψηλής ποιότητας παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών.
Στο Πρότυπο Οδοντιατρείο μας οι θεραπευτικές μας προσεγγίσεις είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στο δικό σας πρόβλημα και εγγυώνται την πλήρη θεραπεία και αποκατάσταση από κάθε είδους οδοντιατρικές παθήσεις και με άμεση επιστροφή στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ