fbpx
Επικοινωνία

ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

Στο Πολυδύναμο Οδοντιατρείο μας σας παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και χρησιμοποιώντας ανώδυνες τεχνικές σας κάνουμε να αισθάνεστε άνετα και σίγουροι για το νέο σας χαμόγελο.

Αόρατες μερικές οδοντοστοιχίες

Ο ι μερικές οδοντοστοιχίες (ή μηχανάκια) είναι κινητές προσθετικές εργασίες που αντικαθιστούν τα ελλείποντα δόντια και στηρίζονται σε στεφάνες με ειδικούς συνδέσμους ακριβείας ή σε τηλεσκοπικές στεφάνες.

Οι σύνδεσμοι ακριβείας τοποθετούνται μόνο σε δόντια που δεν έχουν καθόλου κινητικότητα, ενώ συνήθως τοποθετούνται στεφάνες σε τουλάχιστον δυο διπλανά δόντια (εφόσον υπάρχουν) για τη στήριξη τους.

Αποτελούνται από δυο τμήματα (αρσενικό-θηλυκό), από τα οποία το ένα ενσωματώνεται στη μερική οδοντοστοιχία και το άλλο στις στεφάνες, προσφέροντας σταθερότητα και συγκράτηση.

Πλεονεκτήματα μερικής οδοντοστοιχίας με συνδέσμους ακρίβειας

 • Έχουν εξαιρετική σταθερότητα και η προσαρμογή του ασθενή είναι σαφώς ευκολότερη
 • Είναι εντελώς αόρατοι καθώς βρίσκονται κάτω από τη μερική οδοντοστοιχία
 • Αποτελούν την καλύτερη αισθητική λύση σε σχέση άλλες μερικές οδοντοστοιχίες
 • Μέσω των συνδέσμων ακριβείας η μερική οδοντοστοιχία είναι πολύ πιο σταθερή κατά τη μάσηση

Μειονεκτήματα μερικής οδοντοστοιχίας με συνδέσμους ακρίβειας

 • Έχουν μεγαλύτερο κόστος και προϋποθέτουν δόντια με καλή περιοδοντική κατάσταση
 • Χρειάζονται αρκετό χώρο και απαραιτήτως στεφάνες στα δόντια-στηρίγματα
T α μεταλλικά άγκιστρα είναι ακόμη ένας τρόπος συγκράτησης μερικών οδοντοστοιχιών επάνω στα δόντια και αποτελούν την οικονομική εναλλακτική των συνδέσμων ακριβείας.

Τα άγκιστρα είναι τα μεταλλικά εξαρτήματα που συνηθίζουμε να βλέπουμε μέσα σε  στόματα ατόμων με μερική οδοντοστοιχία.

Πλεονεκτήματα μερικής οδοντοστοιχίας με μεταλλικά άγκιστρα

 • Αγκαλιάζουν εξωτερικά το δόντι, το οποίο συνήθως φέρει στεφάνη με ειδικές υποδοχές για να εφαρμόζει το άγκιστρο.
 • Είναι κατάλληλα ακόμα και για δόντια με μικρό βαθμό κινητικότητας, επειδή έχουν αρκετή ελαστικότητα χωρίς να επιβαρύνουν τα δόντια που τα στηρίζουν κατά τη μάσηση.
 • Προσφέρουν μεγάλη προστασία από φθορά και αποτελεσματική συγκράτηση
 • Επιδέχονται επιδιόρθωση ή αναπροσαρμογή σε περίπτωση απώλειας φυσικού δοντιού

Μειονεκτήματα μερικής οδοντοστοιχίας με μεταλλικά άγκιστρα

 • Υστερούν αισθητικά σε σχέση με τους συνδέσμους ακριβείας, ειδικά όταν εφαρμόζονται σε μπροστινά δόντια, επειδή είναι ορατά.
Γέφυρες με σκελετό Ζιρκονίας

Ο ι ολοκεραμικές στεφάνες, ή αλλιώς ολοκεραμικές θήκες, κατασκευάζονται από έναν πορσελάνινο σκελετό, ο οποίος καλύπτεται με ειδικό κεραμικό υλικό. Η απουσία μεταλλικού σκελετού χαρίζει φυσικότητα και άψογη αισθητική απόδοση. Οι ολοκεραμικές στεφάνες μπορούν κάλλιστα να μιμηθούν τον ιριδισμό και τη διαφάνεια του φυσικού δοντιού
Ο ι γέφυρες αποτελούν μία μη κινητή προσθετική εργασία, η οποία στηρίζεται σε δύο τουλάχιστον γειτονικά φυσικά δόντια, αντικαθιστώντας ένα ή περισσότερα δόντια που λείπουν.

Το πλεονέκτημα των γεφυρών είναι ότι παραμένουν προσκολλημένες στα φυσικά δόντια και χαρίζουν ένα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα, διότι δε διακρίνονται καθόλου από τα φυσικά δόντια.

Το μειονέκτημα τους είναι ότι ο ασθενής πρέπει να υποβληθεί σε τρόχισμα των φυσικών δοντιών που θα χρησιμοποιούνταν ως στηρίγματα. Η τοποθέτηση εμφυτευμάτων μας δίνει τη δυνατότητα να ξεπεραστεί το μειονέκτημα αυτό.
Ο λικές οδοντοστοιχίες (μασέλες) επιλέγουμε για τους ασθενείς που έχουν χάσει όλα τα δόντια τους στην άνω ή/και στην κάτω γνάθο. Συνήθως διακρίνονται από μια πλαστική βάση, πάνω στην οποία είναι τοποθετημένα ακρυλικά ή πορσελάνινα δόντια στις κατάλληλες θέσεις.

Λόγω βελτίωσης της στοματικής υγείας του γενικού πληθυσμού η χρήση τεχνητών οδοντοστοιχιών έχει μειωθεί σημαντικά. Χρησιμοποιούνται όμως στις περιπτώσεις που η αποκατάσταση με οδοντικά εμφυτεύματα είναι αδύνατη λόγω μεγάλης απορρόφησης οστού ή για οικονομικούς λόγους.
Ένθετα και επένθετα

Λ ειτουργούν σαν σφραγίσματα αλλά δημιουργούνται εργαστηριακά κατόπιν αποτυπώματος για να καλύψουν μεγαλύτερες κοιλότητες απ’ ό,τι καλύπτουν τα συνήθη σφραγίσματα Δημιουργούνται κυρίως για τις ανάγκες προγομφίων και γομφίων. Είναι, δηλαδή, το συμπληρωματικό κομμάτι του δοντιού που λείπει, παρασκευασμένο στο εργαστήριο, ώστε να έχει βελτιωμένες μηχανικές και αισθητικές ιδιότητες. Επικολλάται εν συνεχεία στο δόντι, αποτελώντας μια ελάχιστα επεμβατική λύση.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Στο Οδοντιατρικό Κέντρο μας, μέσω του πρωτοποριακού ενδοστοματικού σαρωτή Μedit i500 (scanner) μπορείτε να δείτε μια προεπισκόπηση του τελικού αισθητικού αποτελέσματος,του μελλοντικού σας χαμόγελου με την παραμικρή λεπτομέρεια, πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε οδοντιατρική υπηρεσία.
Ή πολυετής εμπειρία της Μαρίλης Φτούλη και των εξειδικευμένων συνεργατών της με την αποκλειστική ενασχόληση με οδοντιατρικές θεραπείες,σύγχρονες και ανώδυνες ,με προσοχή ακόμα και στη λεπτομέρεια σας εξασφαλίζουν ένα άριστο αποτέλεσμα.
Φιλοσοφία μας στο Μαρίλη Φτούλη και συνεργάτες είναι να δώσουμε ένα άψογο,αστραφτερό, υγιές και λειτουργικό χαμόγελο, βασιζόμενοι στην εξειδικευμένη εμπειρία και την υψηλής ποιότητας παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών.
Στο Πρότυπο Οδοντιατρείο μας οι θεραπευτικές μας προσεγγίσεις είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στο δικό σας πρόβλημα και εγγυώνται την πλήρη θεραπεία και αποκατάσταση από κάθε είδους οδοντιατρικές παθήσεις και με άμεση επιστροφή στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ